Hemsida » Arkitektur » Trä och betong Hillside Maruyama House i Japan

    Trä och betong Hillside Maruyama House i Japan


    Med utsikt över staden Sapporo, Japan, samlar den här enkla bostadsbyggnaden vyer från alla håll och drar in dem, genom massiva fönster från golv till tak. Omgivande vegetation och husets sluttning gör att privatlivet är skyddat och de kan bli "offer" för en bekväm livsstil. Designad av japansk studio Atelier Sano, Bostaden bär namnet Maruyama House visar en ren, träklädd arkitekturstil som ligger på en betongbotten.

    För att hålla interiörytorna öppna och enkla, utformade arkitekterna en rad knippar som skyddar olika program utan att störa den öppna planlösningen. Uppnåtts via en snodd trappa, innehåller det huvudsakliga bostadsutrymmet kök, matsal, vardagsrum och kontorshörn. En kök ö flankerad av öppna hyllor på två sidor och trä matbord och stolar komponera matlagning / matplats, med bara det subtila möbel arrangemang visuellt separera dem från levande zonen. Resten av utrymmet är uppdelat mellan de nödvändiga programmen och en frihet för öppenhet både på insidan och mot det omgivande landskapet. Är du inspirerad av denna bostad eller föredrar en mer klassisk inställning till inredning och arkitektur?