Hemsida » Arkitektur » Verkstad och Familjhem i en charmig byggnad Villa Snövit i Finland

    Verkstad och Familjhem i en charmig byggnad Villa Snövit i Finland


    Villa Snövit designades av Helin & Co Arkitekter i Esbo, Finland och är en byggnad som rymmer ett familjehem, samt ett showroom. Enligt arkitekterna "en föråldrad gammal villa rensades utanför fastigheten innan byggandet av den nya byggnaden. Grannarna av fastigheten är ett tio år gammalt lägenhet takhus och en villa från 50-talet. Fastighetens gamla träd spelade en stor roll i designprocessen. Öppningarna av interiören bestämdes av deras läge. Byggnadens betongstruktur gjuten på platsen över stålpelare och beklädda med snövit plasterade kakel. Interiörernas ytor är lätta och golven är mestadels solid ek och kalksten. Huvudentrén lokaliseras genom ett slutet utomhusatrium, vetter mot väst mot kvällssolen. Atriumet kan också föras in från köket och via en bro och en trappa från bastun. Rummen lever med det nordliga ljuset och anpassar de vita ytorna till det landskap där den lokaliserar sig hela vägen till havets avlägsna horisont.